Kandungan

 

[tabs title="" active=1 event="click"]
[tab title="HERBA TONGKAT ALI (Eurycoma Longifolia)"]

HERBA TONGKAT ALI

GINSENG RIMBA

Radix Eurycoma Longifolia Jack

Radix Eurycoma Longifolia Jack (Tongkat Ali) berfungsi secara semulajadi dengan menghantar isyarat kepada hipotalamus dan kelenjar pituitari dan merangsang testis untuk menghasilkan lebih banyak testosteron.

Tidak seperti bahan steroid yang mengganggu seksualiti lelaki yang boleh menyebabkan pengecutan zakar dan testis, testosteron sintetik (steroid anabolik) yang dihasilkan di sini boleh menambahkan kadar testosteron di dalam tubuh badan.

Pengeluaran testosteron di dalam tubuh badan seseorang akan berkurangan atau berhenti apabila kadar testosteron mula mencecah paras yang tinggi. Tindak balas bertentangan ini terhasil apabila hormon seks (androgen dan estrogen) menghantar isyarat kepada tubuh badan.

Apabila memakan Tongkat Ali, tindak balas bertentangan ini boleh di pintas dan ini membolehkan tubuh badan untuk terus menghasilkan testosteron walaupun testosteron sudah berada di paras yang tinggi, dan ini sekali gus meningkatkan saiz zakar dan buah zakar.

Tongkat Ali secara semulajadi meningkatkan kadar pengeluaran testosteron dan c-GMP.

Tidak seperti produk-produk lain, Tongkat Ali adalah bukan bahan perangsang dan ianya boleh dimakan secara kerap tanpa memberi sebarang kesan sampingan.

Bila kadar testosteron meningkat, secara beransur-ansur, seseorang boleh merasai peningkatan tahap kesihatan dan kecergasan tubuh badan mereka. Keberkesanan optimum ini boleh dicapai dan dirasai dengan pengambilan Tongkat Ali secara berterusan selama seminggu.

[/tab]
[tab title="HERBA PADANG PASIR (Cynomorium Songaricum)"]

HERBA PADANG PASIR

GINSENG PADANG PASIR

Herba Cynomorium Songaricum

Herba Cymonorium Songaricum juga dikenali sebagai “Ginseng Padang Pasir”.

Cynomorium Songaricum tumbuh di kawasan padang pasir yang bergeografi unik dan beriklim melampau di mana perbezaan suhu di antara siang dan malam mencapai lebih daripada 100°C. (tertinggi adalah 82.3°C, terendah adalah 20°C)

Cynomorium Songaricum sangat jarang di jumpai dan adalah sangat berharga di kalangan herba tradisional Cina, seperti yang dicatatkan lebih daripada satu abad yang lalu dalam Compendium of Materia Medica: Cynomorium Songaricum memberi kesan terapeutik di dalam peningkatan seksual, menyuburkan tulang dan otot, mencegah kekeringan, melembapkan dan melegakan usus.

Herba ini amat berguna kepada individu yang mengalami gejala-gejala seperti kemandulan, kelemahan otot dan tulang, sakit sendi dan lutut dan sebagainya.
[/tab]
[/tabs]